Publicerad 2019-09-02

Prisbelönt journalist och författare kommer till Östersund för Pride

Den 13 september gästar författaren och journalisten Khaled Alesmael Östersunds bibliotek för att berätta om boken Selamlik.

man som ser allvarlig ut och som står framför en tegelvägg

Porträttfoto: Fadi Khattab

Khaled har fått motta flera priser för sitt arbete i radio och tv i Damaskus, Beirut, Amman, Kairo och Istanbul. Han har tidigare även arbetat på bland annat Uppdrag granskning. Nu ger han ut sin första bok. Boken Selamlik skildrar den 21-årige huvud­personen Furats väg från Syrien till Fort Europa. Furat lever för att kämpa för kärleken, oavsett vem den tillhör.

På Östersunds bibliotek kan du fredag 13 september lyssna på ett samtal med Khaled som modereras av journalisten Annelie Lanner. Samtalet kommer ske på engelska. Samtalet pågår mellan klockan 18.00 och 19.00 i Samlings­salen i Östersunds bibliotek.

Ingen föranmälan krävs. Fri entré. Khaleds besök är i samband med Östersund Pride 2019. Årets tema är ”Marching for those who can't”.

Några ord om boken

Och vi kommer tätt inpå en ung man på jakt efter sexuell frihet rätt igenom en av vår tids värsta krigskatastrofer, med månen och stjärnan i hemlighet inristad på ryggen som en hyllning till den arabiska våren, ett politiskt hopp som blev till en levande mardröm. ”Selamlik” är en blivande klassiker: en lågmält vemodig och storslagen bok. – Viola Bao, DN

Selamlik är Khaled Alesmaels skildring av krigets katastrof i Syrien och asylboendets ödslighet i Åseda efter flykten till Sverige, allt sett genom en homosexuell blick. Enkelt men poetiskt fångar Alesmael stor sorg, pockande ovisshet och skönheten i homofobens ögonfrans. – Aftonbladet

Sidan uppdaterad 2019-09-02

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen