Publicerad 2019-09-05

Så ska Östersund få mer attraktiva arbetsgivare

Nu skapar Östersunds kommun och Handelskammaren Mittsverige nya möjligheter för företag att bli de mest attraktiva arbetsgivarna i regionen. Projektet med ”Employer branding” pågår under hösten.

Frågan om kompetensförsörjning handlar inte bara om att rekrytera rätt. Det handlar minst lika mycket om att företag själva ska vara en plats där den rätta kompetensen vill utvecklas och tillföra ny kunskap.

Därför har Handelskammaren och Östersunds kommun valt att ta ett tydligt grepp om frågan. Arbetet startade med en stor inspirationsföreläsning under våren, och nu tar man vid med ett utvecklingsprogram där 12 företag får jobba vidare konkret med sitt arbetsgivarvarumärke.

– Vi vill att människor ska se regionen som en naturlig plats för att starta och bygga sin karriär, både inflyttare och de som redan bor här. Det finns fantastiska möjligheter hos våra företag och vi vill ge dem verktyg att kunna sprida det.– Vi tror att det är viktigt att jobba konkret med detta område, då det inte ingår i de flesta företags dagliga verksamhet eller företagsstrategier. Men genom att bidra med kunskap om arbetsgivarvarumärke hoppas vi att frågan uppmärksammas, säger Maria Åberg, Regionchef i Jämtland/Härjedalen för Handelskammaren Mittsverige.

Fyra träffar

Rent konkret får de medverkande företagen ta del av fyra lunchträffar – kallade ”Employer Branding for lunch” – där man får hjälp till verktyg av experter inom området.

Deltagande företag kommer att få ny kunskap inom området med teman som berör arbetskultur, ledarskap, kommunikation och ett studentperspektiv på vad en attraktiv arbetsgivare är. Under fyra lunchtillfällen, med start 5 september, träffas gruppen och guidas mellan de olika ämnesområdena.

– Vinsten av att ha ett starkt arbetsgivarvarumärke skapar tillväxt och stärker företaget när det gäller kompetensförsörjning. Vi kan också se att framåtblickande visioner, tydligt syfte, sunda värderingar och engagemang för hållbarhetsfrågor är av stor betydelse för dagens arbetssökande. Vi vill stärka och skapa förutsättningar för Östersunds företagare att bli så konkurrenskraftiga som möjligt när det gäller dessa frågor, säger Karin Henriksson på Östersunds kommuns näringslivskontor.

Här nedanför hittar du en länk om du vill läsa mer om projektet.

Sidan uppdaterad 2019-09-05

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen