Publicerad 2019-09-10

Du som fyllt 80 kan få besök av vår digitala hemguide

Vill du ha hjälp att installera bank-id, skicka bilder eller umgås med barnbarnen via skype? Kanske har du ingen dator eller smart telefon men är nyfiken på hur den fungerar? Du som fyllt 80 år kan numera få besök av kommunens digitala hemguide Kalle.

Ung leende man framför en dator.

- Jag kan hjälpa till med de mesta som man undrar över när det gäller datorn, surfplattan eller mobilen, förklarar Kalle. Det kan handla om alltifrån hur man betalar räkningar och skaffar Facebook-konto till hur man söker information på internet eller hittar gamla filmer i svt:s arkiv.

Du som vill ha besök av Kalle kontaktar Kundcenter, se kontaktuppgifter längst ned på sidan. Kundcenter tar in personuppgifter för att kunna kontrollera att du fyllt 80 år och bor i Östersunds kommun.

- Sen ringer jag upp, för att boka en tid som passar, berättar Kalle. När jag kommer hem kan vi tillsammans göra upp en önskelista över vad jag kan hjälpa till med. Om det behövs tar jag med mig en egen dator så att den som inte har en dator men funderar på att skaffa en, kan få chansen att testa.

Gillar att lära ut

- Jag kan också visa på annan teknik som kommunen kan erbjuda, berättar Kalle. Exempel på det är mobila trygghetslarm, där du kan kalla på hjälp även när du är utomhus.

Kalle är född 1995 och uppvuxen i Grytan. Förutom IT är han intresserad av fotboll, hockey och handboll. Bland annat har han varit hockeytränare. Sen april har han har varit anställd på Vård- och omsorgsförvaltningen. Han ny på sitt uppdrag som digital hemguide från och med september.

- Det här ska bli jätteroligt, säger Kalle. Det ska bli spännande att komma få ut och träffa mycket folk. Jag gillar att lära ut och få dela med sig av det jag kan. Det känns viktigt att var och en som jag besöker får chans att lära mer om det han eller hon är nyfiken på, utifrån sin kunskapsnivå.

En del i kommunens hälsofrämjande arbete

Den digitala hemguiden är en del i Vård- och omsorgsförvaltningens hälsofrämjande satsning. Man kan få upp till tre besök per år av kommunens digitala hemguide.

Här hittar du mer information om digital hemguide


Sidan uppdaterad 2019-09-10

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen