Publicerad 2019-09-17

Kom till Stortorget och plocka skräp!

Lördagen den 21 september uppmanas alla att gå ut och plocka skräp. Då är det Håll Sverige Rent-dagen. En stor manifestation tillsammans med alla som inte bara irriterar sig på att det är skräpigt, utan även vill göra något åt det!

Håll Sverige Rent kommer att anordna en stor skräpplockning på Stortorget 11:00 - 15:00. Det kommer att delas ut påsar och handskar till alla som vill vara med. Så ta en promenad runt stan och plocka skräp, eller plogga en tur – alltså kombinera din joggingtur med skräpplockning.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Plockar vi skräp tillsammans hjälper vi Sveriges natur, sjöar och hav. Skräpet du plockar lämnar du sen till Håll Sverige Rent så tar de hand om det på bästa sätt.

Du kan även ladda ner appen Skrappenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster – så kan du sätta ihop en egen skräpplockargrupp, eller se var andra skräpplockare håller till och göra sällskap med dem.

Håll Sverige Rent-dagen är en återkommande dag som infaller den tredje lördagen i september varje år, och är en del av World Cleanup Day då människor i hela världen går ut och plockar skräp. Håll Sverige Rent kommer även finnas på plats i Stockholm, Göteborg, Umeå, Karlstad, Jönköping, Lund och Kalmar.

Läs mer på Håll Sverige Rentlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2019-11-06

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen