Publicerad 2019-09-26

Nominera till Årets by 2019

Känner du till en by, bygd eller stadsdel där det händer mycket spännande? Nominera senast 4 november! Vinnaren får 25 000 kronor som ska användas för att utveckla byn ännu mer.

Glad pojke springer bland höstlöv

Östersunds kommun delar varje höst ut utmärkelsen Årets by till en förening i en bygd eller stadsdel inom Östersunds kommun som utmärkt sig när det gäller utveckling.

Vad kan det då innebära? Ja, det handlar ofta om att det finns ett engagemang, där människor och föreningar, ser till att det händer mycket i byn. Kanske driver man tillsammans butiker eller andra verksamheter, jobbar med att lyfta turism eller ordnar aktiviteter för alla som bor i byn.

Förra årets vinnare Häggenås

Förra året var det Häggenås som prisades. Genom drottsföreningen Häggenås Sportklubb (HSK) satsar byn stort på ungdomssidan. Detta för att det ska kännas bra att vara förälder i Häggenås och att byn ska vara en bra plats att bo på. Visionen är en attraktiv by där människor ska trivas och må gott.

25 000 kronor i prispengar

Priset är 25 000 kronor samt ett diplom, och ska användas till något som är till nytta för byn eller stadsdelens utveckling.

Föreningen som nominerar måste ha stadgar, styrelse och årsmöten för att kunna få utmärkelsen.

Nominera senast 4 november

Klicka dig vidare på länken nedan så hittar du mer information om vad som krävs för att vinna Årets by. Där hittar du också formuläret som du använder för att nominera.

Här finns mer information om priset och hur du nominera till Årets by

Sidan uppdaterad 2019-09-26

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen