Publicerad 2019-09-30

De får Östersunds kulturpris och idrottsledarpris 2019

I år går priserna till Anders Suneson, konstnär och illustratör, samt Karoline Östlund, idrottsledare inom parafotboll. Det beslutade Kultur- och fritidsnämnden på dagens sammanträde.

ballonger i himlen

Kulturpriset tilldelas Anders Suneson

Priset delas ut till en eller flera personer som kommunen vill hedra för viktiga insatser inom kulturens område. Östersunds kulturpris 2019 går till Anders Suneson med motiveringen:

Anders långa gärning som en mångfacetterad konstnär har gjort honom till en stark kulturpersonlighet i Östersund. Med sin bakgrund som flyhänt illustratör och tecknare har han flitigt medverkat inom bokillustration, filmer, serier och bildkonst. Sedan några år har han utvecklat sitt konstnärskap med motorsågsskulpterade träfigurer.

I många år har han varit ordförande och drivande kraft i föreningen Härke konstcentrum där han axlar en aktiv roll i utveckling av centrets verksamhet.

Anders är en viktig och kompetent kugge i det hjul som driver form- och bildkonstens område framåt inom kommunen.

Idrottsledarpriset tilldelas Karoline Östlund

Idrottsledarpriset delas ut för att hedra ideella idrottsledare i Östersunds kommun. Deras ledarskap, engagemang och kunskap har stor betydelse för andras möjlighet att utöva idrott inom idrottsrörelsen i kommunen. Idrottsledarpriset 2019 tilldelas Karoline Östlund, med motiveringen:

Karoline är en fantastisk ledare och förebild i IFK Östersunds parafotbollslag. Hon möter varje enskild individ med stor lyhördhet för just deras behov. Karoline har förmågan att engagera, motivera och entusiasmera alla spelare och stöttar samtliga i laget på ett varmt och fint sätt.

Som ledare ger Karoline laget förutsättningar att få uppleva och njuta av det roliga med parafotboll och den gemenskap det kan innebära att vara en del i ett lag. Karoline är en mycket uppskattad ledare hos såväl spelare som föräldrar.

Mer om priserna

Kultur- och fritidsnämndens idrottsledarpris och Östersunds kulturpris har i flera år delats ut till personer inom kultur eller idrotten som Östersunds kommun vill uppmärksamma och hylla. Priserna ger ett diplom samt en prissumma på 10 000 kronor.

Priserna delas ut i samband med Kultur- och fritidsnämndens sammanträde 4 november.

Sidan uppdaterad 2019-09-30

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen