Publicerad 2019-10-03

Hyresavtal för nytt äldreboende vid Storsjö Strand 2022

Östersunds kommun har nu tecknat ett 20-årigt hyresavtal för ett nytt vård- och omsorgsboende vid Storsjö Strand. Boendet rymmer 80 lägenheter som beräknas vara inflyttningsklara första halvåret 2022.

Trevåningshus i trä något vinklat. Stora fönster med utsikt över Storsjön. Damm och uteplats framför huset.

Byggnadens utformning är inspirerad av kommunens samiska historik och kommer att uppföras i massivträ. Lägenheterna är vända utåt med utsikt över Storsjön och Frösön och med gemensamhetsytor och kök mot gården. Byggvolymerna skapar ett grafiskt mönster med Storsjön och jämtländska fjällen i fonden

- Det är en fantastisk byggnad som uppfyller kommunens funktionskrav, säger Lise Hjemgaard Svensson, ordförande Vård- och omsorgsnämnden.

- Vi tror att det kommer bli en trevlig och trivsam miljö, inomhus och utomhus, för dem som bor, arbetar och kommer på besök. Vi hoppas att alla jämtar kommer att känna igen sig och kunna relatera till husets gestaltning, oavsett var i länet de kommer ifrån, fortsätter hon.

Kommunen har tecknat hyresavtalet med Magnolia Bostad AB.

- Vi är mycket glada över att få utveckla detta projekt tillsammans med Östersunds kommun, säger Thomas Persson, Chef Affärsgenerering och Regionchef Öst på Magnolia Bostad.

- Byggnaden kommer bli ett landmärke i Jämtland. Östersund är en samisk förvaltningskommun, därför har vi skapat en regionalt anknuten gestaltning med material och detaljer som refererar till och tar vara på kommunens samiska kulturarv.

Fakta:
Det finns inga möjligheter att ställa sig i kö till boendet på Storsjö Strand. Särskilt boende - eller äldreboende som det ibland kallas - är till för personer med stora behov av vård och omsorg. För att göra en ansökan om särskilt boende måste du först träffa en biståndshandläggare.

Här kan du läsa mer om särskilt boende och hur man ansöker om särskilt boende.

 

Sidan uppdaterad 2019-10-04

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen