Publicerad 2019-10-03

Lyckade rekryteringsevent – och nu söks mer kompetens

Östersunds kommun bjuder tillsammans med 20 arbetsgivare in potentiella inflyttare till ett rekryteringsevent på Fotografiska museet i Stockholm den 13 oktober.

Allmän bild från kontorslandskap med flera olika pågående verksamheter

Liknande event tidigare har gett utmärkta resultat. Under åren 2015–2019 fick kommunen via rekryteringsträffar i Stockholm och Göteborg kontakt med 50 personer som nu flyttat till Östersund. Flera av dem dessutom med familjer.

– Rekryteringseventen är väldigt populära. De är välbesökta och vi har ett bra upplägg på dem. Vi har dessutom bra uppföljning och en varaktig dialog med de som är intresserade, säger Karin Henriksson, marknadsförare på Näringslivskontoret.

Nu är det alltså dags igen, på Fotografiska i Stockholm 13 oktober.

Många vill anställa fler

Även om Östersunds kommun i snitt vuxit med drygt 600 invånare per år så är det svårt för många arbetsgivare att hitta personal att anställa.

– Vi vet att platsen och livsstilen i Östersund lockar inflyttare från storstadsområdena. Men för att kunna ta steget och flytta hit behövs en sysselsättning. Många av arbetsgivarna i Östersund vill växa och anställa men har svårt att hitta rätt kompetens. När vi nu åker till Stockholm gör vi upp med föreställningen om att det bara är i Storstadsområdena som karriärmöjligheterna finns, säger Karin Henriksson.

Det är framförallt inom IT-, vård- och utbildningssektorn som det är svårt att finna utbildad personal. Men det råder även brist på redovisningsekonomer, yrkeschaufförer och ingenjörer. Att företag vill men inte kan växa på grund av att det är svårt att finna personal att rekrytera är något som hämmar tillväxten och här kan alla bidra.

Tipsa dina vänner!

– Det här är en angelägenhet för alla Östersundsbor. Lyckas vi hjälpa företagen att locka rätt kompetens till Östersund så bidrar det till ökade skatteintäkter och mer resurser till vår gemensamma välfärd. Vi hoppas nu att så många Östersundsbor som möjligt hjälper till att tipsa vänner och bekanta i Stockholm om möjligheten att träffa oss på Fotografiska i Stockholm den 13 oktober, säger Maria Stenhammar, näringslivsutvecklare.

Rekryteringseventet äger rum mellan klockan 13.00 och 15.30 på Fotografiska muséet i Stockholm. Tillsammans med totalt 20 arbetsgivare och organisationer möter Östersunds kommun Stockholmsbor som är intresserade av jobbmöjligheter i Östersund. Mer information om eventet finns på www.ostersund.se/rekryteringseventlänk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad 2019-10-03

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen