Publicerad 2019-10-15

Uppskattad rekryteringsträff i Stockholm

”Man vill bara flytta på en gång” och ”Vi vill bryta upp och finna livskvalitet". Det var två av kommentarerna efter kommunens lyckade rekryterings­träff på Fotografiska i Stockholm.

tre personer på eventet

Under träffen samlades Östersunds kommun och 20 lokala företag för att hitta nya kollegor och framtida Östersundsbor. Särskilt efterfrågade var utvecklare inom IT, ingenjörer, ekonomer och pedagoger.

– Många av de som besökte träffen var främst intresserade av livsomställningen. Det fanns många småbarnsföräldrar som vill ha en förändring och de flesta är i första hand intresserade av att veta mer om fritiden och den livsstil som Östersund erbjuder, säger Karin Henriksson vid Näringslivskontoret.

Matchning mellan företag och potentiella inflyttare

130 potentiella inflyttare besökte träffen och blev matchade med de företag som fanns på plats. Matchningen var uppskattad, både av besökarna och företagen. Ett av företagen som var på plats var Manpower:

– Vi upplevde detta väldigt positivt, till och med över förväntan! Upplägget fungerade bra och vi mötte många skarpa personligheter med intressant bakgrund som vi kommer hålla kontakt med framöver, säger Mattias Göransson på Manpower och lägger till:

– Det är glädjande att många som inte har någon tidigare koppling till länet är mycket intresserade av att flytta hit.

Vad händer nu?

De som lämnat intresseanmälan under rekryteringsträffen kommer att bli kontaktade av kommunens koordinator för inflyttning, Jessica Stenbäck. Tillsammans med kommunens näringslivsutvecklare hjälper Jessica potentiella Östersundsbor vidare.

– Det är fantastiskt givande att få vara en del i att hjälpa människor att våga ta steget till en flytt. Det är många beslut som ska fattas och där tror jag att ett gott värdskap och det personliga bemötandet är avgörande, säger Jessica.

Sidan uppdaterad 2019-10-15

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen