Publicerad 2019-10-31

Småhustomter i Lit!

För första gången på länge kan vi nu erbjuda tomter i Lit till er som står i tomtkön.

Östersunds kommun erbjuder medlemmarna i den kommunala tomtkön två småhustomter i natursköna Söre i Lit. Här kan du utforma ditt eget drömboende med närhet till skola, förskola, kommunikationer och annan service. I Lit kan du ha ett rikt friluftsliv med rekreationsområden i direkt anslutning till där du bor.

Välkommen att lämna din intresseanmälan!

Flygbild över småhustomterna i Lit.

Flygfoto över Söre i Lit med tomterna utmärkta med gul begränsningslinje.

Tomter i hela Östersunds kommun

Letar du efter småhustomt men inte i Lit? Vi jobbar ständigt med att ta fram nya intressanta och attraktiva områden för bostadsbebyggelse, till exempel i Ängsmon, Brunflo, Häggenås och Tandsbyn. Vill du ha förtur till våra småhustomter kan du ställa dig i vår tomtkö. Nya tomter erbjuds i första hand till de som står i tomtkön och sen erbjuds de till allmänheten.

Via vår e-tjänst kan du ställa dig i tomtkön.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Du måste ha fyllt 18 år och det kostar 200 kronor per år att stå i kön, din kötid räknas från det datum du har betalat in avgiften. Köplatsen är personlig och kan inte överlåtas till någon annan. Mer information finns i e-tjänsten och på sidan Lediga småhustomter.öppnas i nytt fönster

Håll utkik på webben

Alla nya tomter publiceras på ostersund.se/smahustomter. Vi skickar inte ut några aviseringar om nya tomter, så det gäller att själv ha koll på sidan. Varje tomt är ute i tre veckor och under tiden har du möjlighet att lämna en skriftlig intresseanmälan. Den som har stått längst i kön och har lämnat intresseanmälan kommer att erbjudas tomten. Intresseanmälan är bindande.

Sidan uppdaterad 2020-03-16

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen