Publicerad 2019-11-07

Familjerätten bjuder in

Nu finns Familjerätten på plats i Kund­center på Öster­äng varje fredags­eftermiddag för att ge råd och svara på frågor.

– Det här blir en möjlighet för oss att nå ut till människor på ett bra sätt. Vi vet att det är många som har frågor och vi tror att det här gör det lättare för dem att få svar, säger Maria Moralo som är enhetschef för Familjerättsgruppen och Familjehemscentrum på Social- och arbetsmarknadsförvaltningen i Östersund.

Varje fredagseftermiddag

Från och med den 8 november kommer kommunens familjerätt att finnas på plats i Kundcenter på Österäng under två timmar varje fredagseftermiddag. Mellan klockan 12:30 och 14:30 kommer de då att informera och svara på familjerättsliga frågor.

– Familjerätt handlar om föräldraskap, vårdnad, umgänge och boende för gemensamma barn, samarbetssamtal, adoption och faderskap­. Det känns bra att få den här möjligheten att möta människor lite mer spontant. Mycket av det de undrar över kan vi nog ge svar på direkt, annars får vi återkomma eller hänvisa till rätt person, säger Maria Moralo.

Vad gör Familjerätten?

Mycket av Familjerättens arbete handlar om stöd till föräldrar som behöver hjälp att komma överens i frågor om vårdnad, umgänge och boende för gemensamt barn, men det är inte allt.

Samarbetssamtal, faderskap, föräldraskap, adoption, vårdnad, boende och umgänge tillhör familjerättens arbets­områden, som du kan läsa mer om genom att klicka dig vidare i rutorna, här nedanför.

Sidan uppdaterad 2020-02-17

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen