Publicerad 2019-11-07

Kommunen upprättar avbetalnings­plan med ÖFK

Ett förlängt anstånd och en avbetalningsplan för de obetalda fakturorna. Det var ett av de ärenden som Kultur- och fritids­nämnden fattade beslut om under måndagens sammanträde.

fotbollsspelare på jämtkraft arena

Foto: Göran Strand

På måndagen förlängde Kultur- och fritidsnämnden Östersunds fotbollsklubbs anstånd till och med januari 2020. De ger också förvaltningen i uppdrag att ta fram en avbetalningsplan i dialog med fotbollsklubben.

– I dialog med klubben har de visat framgång med finansiering, men de har fortfarande behov av mer tid för att lösa frågan. Efter ett inledande anstånd som förvaltningen fattat har nu frågan behandlats politiskt och Kultur- och fritidsnämndens förtroendevalda har beslutat om vidare anstånd, förklarar Henrik Jansson, chef på Kultur- och fritidsenheten.

Tjänstepersoner på Kultur- och fritidsförvaltningen får i uppdrag av nämnden att i dialog med klubben ta fram en avbetalningsplan. Kultur- och fritidsnämnden ska fatta beslut om avbetalningsplanen i slutet av januari 2020 och därefter ska klubben börja betala av skulden.

Anståndet rör obetalda fakturor för användning av Jämtkraft Arena

Anståndet rör obetalda fakturor från maj 2019. I dagsläget är skulden till kommunen 1,5 miljoner kronor. Kommunen har tidigare kommunicerat 1,7 miljoner kronor vilket är den uppskattade skuld klubben kommer ha till kommunen vid årsskiftet 2019/2020. Östersunds kommun har gett anstånd i tre omgångar och förlänger nu anståndet för fjärde gången.

Fakturorna är hyror för allsvenska matcher, vanliga träningstider, akademins träningar samt avbetalningar för de läktarutbyggnader som kommunen gjorde för Östersunds fotbollsklubbs räkning under 2016 och 2017.

Sidan uppdaterad 2019-11-07

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen