Publicerad 2019-11-08

Familjedag 16 november

Välkommen på en dag som stöttar, hyllar och inspirerar dig som är förälder.

pappa och barn 

Kreativa workshops, inspirerande föreläsningar, utdelning av Årets Förälder, pyssel för hela familjen och uppvisningar! Mellan 9.00 och 16.30 kan du och din familj besöka Verket, på Prästgatan 50, för en heldag med massor av inspiration. Då arrangerar Förälder Östersund en familjedag som kort och gott handlar om allt föräldrar behöver veta.

– De vanligaste utmaningarna för nästan alla föräldrar handlar om hur de kan skapa starka relationer med våra barn och hur vi bäst finns där för att stötta. Familjedagen ger oss möjlighet att tillsammans mötas och inspireras av varandra, säger Robert Ingvarsson på Förälder Östersund.

Handplockat program utifrån föräldrars behov

Programmet är framtaget utifrån de funderingar och tvivel som Förälder Östersund ofta stöter på hos föräldrar. Under dagen samlas därför forskare, läkare och psykologer med den senaste forskningen – nerkokat till konkreta råd och föreläsningar om hur man löser de utmaningar man som förälder ställs inför.

Språkstöd hjälper till med språket

Familjedagen riktar sig till alla föräldrar, oavsett vilket land man kommer ifrån. Det kommer att finnas språkstöd som kan hjälpa till att översätta så att alla ska känna sig välkomna och kunna ta del av all inspiration.

Ett urval från dagens program:

Familjedagen vill vara en inspirationsdag för hela familjen. Det går att lyssna på olika föreläsningar, prata med olika utställare, göra saker tillsammans med sina barn och prata med andra föräldrar.

Det kommer bland annat finnas föreläsningar om ”den psykologiska tallriksmodellen”, hälsa och idrottande, pappanormen, barn och internet och mycket, mycket mer.

Nominera till Årets förälder!

Det finns hur många härliga föräldrar som helst här i Jämtland. Föräldrar som lyssnar, som tröstar, som finns till hands. Föräldrar som kämpar. Föräldrar som hittat ett sätt att lägga prestation och krav åt sidan. Ni är alla fantastiska! I år delar vi ut pris till en av er.

Det går så klart inte att mäta vem som är den ”bästa föräldern”! Det vi vill med priset är att får föräldrar att stanna upp, tänka efter och förhoppningsvis känna sig stolt över sitt föräldraskap. Många gånger gör vi kanske tvärt om – vi tvivlar och känner oss otillräckliga.

Föreslå dig själv eller någon annan som du tycker är värd att lyftas fram som Årets förälder.

Juryn kommer att bestå av barn samt vuxna som arbetar med föräldrar.

Nominera till Årets förälderöppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2019-11-11

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen