Publicerad 2019-11-25

Nu bygger vi om Odenskogsdammen

Odenskogsdammen tar emot regn- och smältvatten från stora delar av Odenskogs industriområde. Nu ska vi bygga om dammen så att vi får en bättre rening av vattnet och minskar risken för översvämningar nedströms dammen.

Kartskiss över Odenskogsdammen

Mellan Odenskogs industriområde och Lillsjöns naturområde ligger Odenskogsdammen, en konstgjord damm som fångar upp regn- och smältvatten från gator och hustak i Odenskog och Körfältet. Vattnet sköljer med sig smuts och föroreningar, främst från trafiken. Vid kraftiga regn och kraftig snösmältning blir det lätt översvämning och föroreningarna i vattnet sprids okontrollerat ut i naturen. Regn- och smältvatten från Odenskogs industriområde innehåller dessutom mer föroreningar från alla verksamheter i form av små diffusa utsläpp på marken. Därför är det viktigt att detta vatten bromsas upp och att föroreningarna tas om hand.

Vi bygger en bättre damm

Nu bygger vi om så att vi får en damm som både ger ett renare vatten och som minskar risken för överstämningar. Arbetet kommer att pågå i tre etapper och avslutas hösten 2021.

Läs mer om varför vi bygger om Odenskogsdammen och hur samt hur det kommer att påverka området

Sidan uppdaterad 2019-11-25

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen