Publicerad 2019-12-02

Ny webbplats ska locka kompetens till Östersund

Idag, den 2 december, lanserar vi rekryteringswebben levaiostersund.se, som ska göra det lättare för företag i Östersund att hitta rätt personer att anställa!

Tre personer sitter framför en bärbardator.

I Östersund finns en varierad och stark arbetsmarknad med många företag som letar efter personer att anställa. Men flera företag och organisationer i Östersund har svårt att hitta rätt kompetens. För att de ska kunna stanna här är det viktigt att företag kan anställa de kompetenser de behöver. Därför har Östersunds kommun tillsammans med näringslivet skapat sidan levaiostersund.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster: en gemensam rekryteringswebb där företag kan lägga ut sina lediga jobb.

‑ Det är en idé vi presenterade för näringslivet som de nappade på. Målet är att personer ska hitta sina drömjobb och flytta hit. Det tjänar vi alla på, för om våra företag har svårt att hitta kompetens finns det risk att de antingen inte kan utvecklas eller att de flyttar sin verksamhet, säger Karin Henriksson, Näringslivskontoret.

Östersunds kommun har tillsammans med näringslivet och Arbetsförmedlingen ringat in de branscher som har störst problem med kompetensförsörjning. Det finns en stor efterfrågan på medarbetare inom IT, data, ekonomi, restaurang, vård och skola. Även pedagoger, ingenjörer och yrkeschaufförer behövs.

På levaiostersund.se finns det inte bara jobb, vi berättar även om hur det är att leva i Östersund. Det finns information om boende, förskola, skola och vuxenutbildning samt om fritiden i Östersund. För att flytta hit kräver inte bara ett jobb utan att hela livet ska fungera.

Levaiostersund.se kommer att marknadsföras på bland annat Facebook och Linkedin under hela 2020 och även det som är kvar av 2019.

Känner du någon som du vill locka till Östersund? Tipsa om levaiostersund.se!
Vill du lägga upp jobbannonser på levaiostersund.se? Kontakta Karin Henriksson på karin.henriksson@ostersund.se eller 070-23711 37.

Sidan uppdaterad 2019-12-03

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen