Publicerad 2019-12-05

Grattis Börje - Sveriges bästa handledare inom vård-omsorg!

Östersundaren Börje Nilsson, 50 år, blev under torsdagen korad till årets bästa handledare inom vård –och omsorg i hela Sverige vid en rikstäckande prisutdelning i Stockholm.
- Jag är inte så bra på att ta emot sådant här men det är ju fantastiskt kul att få visa upp vår verksamhet och visa hur roligt det är att jobba med det vi gör inom LSS, säger han.

Börje Nilsson har tidigare i år blivit utnämnd till årets handledare inom vård-och omsorg i Jämtlandsregionen, men har nu alltså även vunnit titeln nationellt för hela Sverige. Detta stod klart i dag vid en prisutdelning på Stockholm City Conference Center.
- Det här priset går ju till hela vår arbetsgrupp, för det är tillsammans som vi kan skapa bra saker både för de elever vi handleder och för dom som bor hos oss på Rödhakevägen, säger han.
Börje Nilsson har lång erfarenhet av att jobba inom LSS, både som stödassistent och som handledare för praktikanter. Hans filosofi som handledare är att visa förtroende för elevens förmåga att lösa uppgifter.

”Oftast väldigt kreativa”– Jag har lärt mig att det finns mer än ett sätt att lösa en uppgift. De elever som jag handleder är oftast väldigt kreativa, och om man ger dem utrymme och visar att man har förtroende för deras kompetens, så brukar det bli väldigt bra. Sedan får man stämma av och utvärdera regelbundet, säger Börje Nilsson, årets handledare inom Vård- och omsorg i Jämtlands län, som är kontaktperson på Rödhakevägen i Brittsbo.

Att handledningen fungerar väl är en strategiskt viktig fråga. Vård och omsorg står inför stora utmaningar när det gäller kompetensförsörjningen på sikt.
– Jag hoppas verkligen att fler får upp ögonen för att jobba inom LSS. Det är ett fantastiskt jobb som både utmanar och ger glädje, och som jag älskar att gå till varje dag, säger Börje.


*Alla inom vård- och omsorgscolleges * samverkan har haft möjlighet att nominera en kandidat till utmärkelsen.

*Vård- och omsorgscollege är en certifierad samverkansorganisation mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar inom vård och omsorg runtom i landet – alltså både regioner, kommuner, arbetsplatser och utförare.

Sidan uppdaterad 2019-12-05

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen