Publicerad 2019-12-13

Urban Snowpark på Stortorget blir Snow Heart Arena

Om vädergudarna inte är alltför surmulna så kommer förra vinterns uppskattade ”Urban Snowpark” att återkomma i en uppdaterad version. Denna vinter är planen att snölägga inte bara en liten del utan hela Stortorget och temporärt döpa om Stortorget till ”Snow Heart Arena”.

En person åker "rails" med snowboard på ledstången ned mot Stortorget. Bilden är tagen i motljus i solnedgången en klar vinterdag.

– Det känns härligt att kunna erbjuda en så perfekt grej för just den här staden åt de vinterälskande östersundsborna. Under februari har vi tre stora evenemang som på olika sätt kommer att använda Snow Heart Arena. Mellan och efter dessa event kommer arenan att vara helt öppen för alla, förhoppningsvis en bra bit in i mars, säger Calle Hedman, centrumutvecklare vid Destination Östersund.

Det handlar alltså om två olika saker, dels att skapa en evenemangsarena för Special Olympics Pre Game, Ski Tour 2020 och Nordiska Ungdsomsspelen, som alla tre genomförs i februari. Men också att skapa en arena som, mellan eventen och en bra bit in i mars, blir en snöpark med längdspår, isbana och banor för snowracer, pulkor och railåkning på Stortorget, mitt i stan.

Hoppas på mycket snö

Den snö som röjs i Östersund, och som är ren och fräsch, dirigeras nu till Stortorget för att lagras på plats, i väntan på att Snow Heart Arena ska öppna i februari. Calle Hedman hoppas att det blir en rejäl hög under december och januari.

– Absolut. Nu håller vi bara tummarna för att vi ska kunna använda så mycket natursnö som möjligt. Vi har ju även snö som Sufag tillverkar åt oss, men ju färre lass vi slipper köra från Ladängen, desto bättre är det förstås. Det gör även att kommunen behöver göra färre vändor med snö till snötippen, säger Calle Hedman.

Parkering i mån av plats

Många östersundare har vant sig vid att det brukar erbjudas extra parkeringsplatser på Stortorget vid Julhandeln. Hur blir det med det nu?

– Det beror helt på hur vädret blir. Jag hoppas ju på massor av snö, men i mån av plats så kommer vi att erbjuda extra parkeringsplatser på torget även i år. Vi kommer gå ut med info om det blir parkering eller ej så snart vi vet, säger Calle Hedman.

Länk till sidan Parkering på ostersund.se där du får tips på parkeringsplatser i centrum

Sidan uppdaterad 2019-12-13

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen