Publicerad 2019-12-17

Julaftonsöppet på fritidsgården Briggen

En fristad för de som behöver, men också för de barn och unga som känner sig klara med klappar och mat och som vill hänga med kompisar istället.

suddig julgran

Det är tanken när fritidsgården Briggen i Brunflo håller öppet under julafton mellan klockan 18.00 och 22.00. Kvällen är finansierad av Ungdomens Nykterhets­förbund (UNF) genom kampanjen Vit jul och sker i samarbete med fritids­gården Briggen.

Filmkväll, paketöppning och utlottningar

– Vi kommer ha vanlig fritidsgårds­verksamhet och titta på filmer tillsammans. Vi bjuder alla barn och unga på fika, vi kommer ha lite tävlingar och utlottningar och alla som kommer får ett paket, säger Johan Fridlund, fritids­ledare på Briggen och arrangör från UNF:s sida, och fortsätter:

– Tanken är att det ska vara en fristad. Både för de som behöver få en lugn plats och för dem som känner sig klara med annat julfirande och vill hänga med kompisar och spela tv-spel under kvällen.

Fritidsgården har haft öppet under julafton de sju senaste åren och haft allt från 25 till 50 besökare under julaftonskvällen. Och kvällen har hittills varit uppskattad.

– Vi har bara fått positiva kommentarer om att det är bra att ha någonstans att gå även på julafton om man vill eller om man behöver komma ifrån, säger Johan.

Vad är kampanjen Vit jul?

Julen är en högtid som många förknippar med god julmat, trevligt umgänge med familj och massor av klappar. Men för många barn är julen förknippad med föräldrar som dricker alkohol, oro och en klump i magen.

Genom kampanjen Vit Jul genomför IOGT-NTO rörelsen jullovsaktiviteter för barn och unga över hela landet.

Läs mer om Vit Jullänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2019-12-17

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen