Publicerad 2019-12-18

RUT - kvalitetsprisvinnare som gör skillnad

Det blev RUT motorsport som tog hem Vård- och omsorgsnämndens kvalitetspris 2019. Grattis säger vi till vinnaren, som är en fritidsverksamhet där "alla kan vara med på sitt sätt".

Pristagarna håller i en stor check och blommor.

Medarbetare från RUT fanns på plats på Rådhuset under onsdagen för att ta emot priset.
Från vänster: Jocke Hestner, Janne Danielsson, Hans Augustsson, Simon Rödén och Robert Walter

Priset delades ut under Vård- och omsorgsnämndens sista möte för året. Det var ordförande Lise Hjemgaard Svensson, som delade ut diplom, blommor och jättecheck med prissumman på 35 000 kronor.

RUT motorsport hade nominerats till priset av två medborgare. Juryns motivering till valet av vinnare löd:

”Alla kan vara med på sitt sätt”

RUT motorsport har genom målmedvetet arbete under de senaste åren skapat en stadigt växande fritidsverksamhet för både tjejer och killar med funktionsnedsättning som bygger på hög delaktighet bland deltagarna och samarbete med föreningslivet.

RUT motorsport har uppmuntrat till ökad självständighet, ökat ansvar och tro på att man ”kan” och detta har lett till att flera av deltagarna nu har haft uppdrag som funktionärer vid motorevenemang och tävlingar, tagit skoterkort, körkort och folkracelicens.

Stolta deltagare i RUT har tillsammans tagit fram en broschyr och startat ett aktivt arbete med att sprida modellen till andra.

Årets pristagare är en mycket god förebild som visar på hur samverkan med föreningslivet kan göra verklig skillnad för medborgarna.

Mer information om RUT inom motorsport hittar du här

Mingel med övriga kandidater

Totalt var det åtta kandidater till årets pris som samlats för mingel i Rådhuset. Här ser du övriga deltagare med juryns motiveringar till varför de kvalificerade sig som kandidater till kvalitetspriset:

  • Kristina Hansson, undersköterska hemtjänst, Brunflo byar - Utför sitt arbete med god kvalitet och har ett mycket gott bemötande till både medborgare och kollegor. Hon är mycket mån om de äldre .Hon är alltid villig att lära sig nya saker.
  • Nils-Arne Olofsson, vikarierande sjuksköterska kväll, natt, helg-organisationen - Har en otrolig kunskap speciellt inom palliativ vård. Han är en mycket god handledare och man känner sig trygg när han arbetar.
  • Arbetsterapeuter Lina Åkerlind och Christine Engerup, inom boendestöd - Har drivit ett två-årigt projekt inom boendestöd som gett personer med psykisk ohälsa förbättrad livskvalitet och ökad självständighet. Projektet har lett till mätbara resultat vad gäller behov av stöd och tillfredsställelse.
  • Frösö strand, särskilt boende - Vård-och omsorgspersonal vid Frösö strand gör ”det där lilla extra” för min anhörige. Vård-och omsorgspersonalen har hittat ett mycket bra sätt att möta min anhöriges individuella behov. I socialstyrelsens brukarundersökning anser 92% att personalen har ett gott bemötande.
  • Vård-och omsorgsförvaltningens samverkan med Region J/H Storsjögläntan - Samverkan mellan vård-och omsorgsförvaltningens personal både hemtjänst och distriktssköterskor, och Storsjögläntan fungerar fantastiskt bra. Som anhörig känner man sig väldigt trygg då informationen till anhörig under vårdtiden är mycket bra.
  • Teater Barda - Teatergruppen sprider genom sitt engagemang och arbete viktig kunskap och ett tydligt budskap om allas lika värde. Arbetet i gruppen leder till personlig utveckling för deltagarna med ökad självkänsla/självförtroende.
  • LSS-bostaden Rödhakevägen - Rödhakevägen har medvetet och systematiskt arbetat med att ge förutsättningar till ett rikt socialt liv och en rik fritid. Genom kreativt arbete har de bidragit till ökat socialt nätverk för de boende.

Läs mer om Vård- och omsorgsnämndens kvalitetspris

Sidan uppdaterad 2019-12-18

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen