Publicerad 2019-12-20

Förbättringar efter trygghets­vandringen i Lugnvik i fjol

Vems ansvar är det att sköta om torget i Lugnvik? Går det att få belysning i lekparken bredvid förskole­gården? Kan någon röja och rensa buskage vid Folkskolevägen? Det var några av de funderingar som medborgare hade under trygghetsvandringen i november 2018.

en familj på fyra personer i olika generationer

Kanske har du lagt märke till röjningen av buskage vid Folkskolevägen? Och snart kan du slå dig ner på nya bänkar vid torget i Lugnvik. Dessutom har klotter tagits bort och under 2020 kommer bättre belysning vid torget att sättas upp.

Det är tre av åtgärderna efter trygghetsvandringen som skedde i Lugnvik i november 2018. Då samlades medborgare, bostadsföreningarna, Nattvandring.nu och representanter från Östersunds kommun för en gemensam promenad i Lugnvik. Under trygghetsvandringen diskuterade deltagarna olika förslag på åtgärder som kan öka känslan av trygghet och trivsel för de som bor eller rör sig i området.

Nu har utvärderingen kommit och flera av förslagen har blivit till verklighet. Alla synpunkter är inte möjliga att åtgärda, till exempel av ekonomiska skäl, men alla idéer och frågor registreras och besvaras med tillhörande kommentar.

Ta del av den kompletta listan över åtgärder från trygghetsvandringen i LugnvikPDF

Vad är en trygghetsvandring?

Östersunds kommun genomför trygghetsvandringar i olika delar av kommunen. Det gör vi för att veta hur du trivs och vad du anser går att förbättra i din närmiljö.

På en trygghetsvandring går vi tillsammans en förutbestämd sträcka för att identifiera vad som kan göra området tryggare och lättare att ta sig runt i. Till exempel tryggare gång- och cykelväg till skolan eller bättre belysning och fler parkbänkar.

Läs mer om trygghetsvandringaröppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2019-12-20

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen