Publicerad 2020-01-09

Träna dig tryggare med Säkra steg

Du som fyllt 70 kan fortfarande anmäla dig för att prova träningsappen Säkra steg. Missa inte chansen till unikt stöd för att träna upp din balans och styrka - och därmed minska risken för att ramla och skada dig.

Äldre par på promenad genom höstlandskap.

Fram till den 13 april kan du anmäla dig. Vi erbjuder prova-på träning och teknikstöd om du vill ha hjälp att komma igång med appen. Med hjälp av filmer i appen får du sedan stöd att lägga upp ett träningsprogram för bättre balans och styrka.

Säkra steg är ett forskningsprojekt som sker i samarbete mellan Umeå Universitet, Östersunds kommun och Friskis&Svettis. Studien började hösten 2019 och 160 personer har redan anmält sig.

- Intresset för Säkra steg har varit stort, när vi besökt föreningar, berättar Magnus Zingmark, som är ansvarig för studien på Vård- och omsorgsförvaltningen.

- Ingen har gjort den här typen av studie tidigare så vi är väldigt glada att så många anmälde sig under hösten. Det vi lär oss nu kommer även att vara viktigt när vi arbetar vidare med andra tjänster inom e-hälsa.

- Nu hoppas vi på att fler tar tillfället att testa Säkra steg.

Du kan läsa mer om Säkra steg och anmäla dig på - www.ostersund.se/sakrasteg

Sidan uppdaterad 2020-01-09

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen