Publicerad 2020-01-13

Nu är bibliotekets vårprogram här – med gamla favoriter och flera nyheter

Under våren 2020 blir det mer verksamhet för barn och unga samt ökat fokus på verksamhet utanför Östersunds bibliotek.

bilder på året program som är rosa

Förutom flera tidigare favoriter tillkommer i år en del nya programpunkter. Som vanligt finns något som passar de flesta - oavsett ålder, intressen eller andra förutsättningar.

På Östersunds bibliotek våren 2020 väntar nämligen allt från bäbisteater, Läsa för hund till kreativa onsdagar i Lit och familjeföreställningar på svenska och arabiska.

Lyssna på samtal om sydsamiska kvinnoöden i Jämtland, möt lokala författare, var med i bokcirkel på finska, gå på föredrag om svenska dialekter och utmana dina kunskaper i litteraturquiz på världsbokdagen. Du kan också få hjälp med digitala frågor, svenska språket, läxor och juridiska frågor. Under våren fortsätter biblioteket med regnbågscaféer och regnbågsfamiljeträffar tillsammans med RFSL. Östersunds bibliotek har även förnyat sin HBTQ-certifiering.

Särskilt fokus på att nå barn och unga och mer programverksamhet på områdesbiblioteken

Programmet under våren är särskilt inriktat för att nå målgrupper som de inte når idag, till exempel barn och unga.

- Ett sätt att nå nya målgrupper är att röra oss utanför biblioteket i Östersund ännu mer. Till exempel med pop up-verksamhet och fler aktiviteter på områdesbiblioteken, säger Maj Eriksson, chef på Östersunds bibliotek.

- Vi kommer att dyka upp på många både väntade och oväntade ställen runt om i kommunen, säger Catharina Andersson, koordinator på Östersunds bibliotek.

Välkommen att hämta ditt exemplar i något av kommunens bibliotek, på biblioteksbussen eller gå in på www.ostersundsbibliotek.selänk till annan webbplats för att läsa mer.

Sidan uppdaterad 2020-01-13

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen