Publicerad 2020-01-15

Så kan ditt företag växa, öka lönsamheten och attrahera rätt kompetens

Välkommen på en föreläsningsserie som ger dig mod och konkreta tips om hur du tänker nytt och brett vid en rekrytering. Föreläsningarna är till för chefer, HR-funktioner och personer som arbetar med organisations­utveckling och företags­ledning.

tre föreläsare som utstrålar kompetens och engagemang

Amanda Lundeteg, Stina Haglund och Elaine Eksvärd håller i varsin föreläsning

Företagarna i kommunen uppger att kompetensbrist är en av deras största utmaningar framöver. Därför erbjuder Näringslivskontoret en kostnadsfri föreläsnings­serie som handlar om hur ditt företag både attraherar och behåller människor med rätt kompetens.

- Tanken är att föreläsningarna ska inspirera företagare till att börja betrakta jämställdhet och mångfald som en affärsstrategi och som en lösning på kompetensbrist, säger Karin Ernehed, samordnare vid Näringslivskontoret.

Föreläsningarna handlar om jämställdhet, mångfald och att våga tänka nytt. Föreläsarna är några av landets främsta experter inom området.

Föreläsningsserie i tre delar

23 januari: Hur hänger jämställdhet och mångfald ihop med företagsamhet?

Amanda Lundeteg, VD för Allbright stiftelse, pratar om de möjligheter som ett aktivt arbete för jämställdhet och mångfald ger. Hon belyser utmaningar, ger exempel på vanliga fällor och berättar om hur både medarbetare och chefer kan driva förändring.

Stefan Lindbäck, VD för Lindbäcks bygg, ett familjeföretag med stort fokus på hållbarhet och jämställdhet i en traditionellt mansdominera bransch. Under de senaste åren har företaget arbetat målmedvetet och systematiskt med jämställdhetsfrågan vilket bland annat lett till fler kvinnliga anställda. Stefan berättar om företagets resa och varför de valt att göra den.

20 februari: Va inte så svensk

Elaine Eksvärd, retoriker och VD för retorikbyrån Snacka snyggt, ger dig en föreläsning full med konkreta frågeställningar och en retorik att använda för att nå både mångfald och integration. Föreläsningen är för er som vill prata mångfald på ett konstruktivt sätt.

Kristina Berger, VD för Cygni Östersund, IT-konsultbolaget som vid sex tillfällen vunnit utmärkelsen Sveriges Bästa Arbetsplats. Utmärkelsen baseras på världens
största medarbetar­undersökning som omfattar 10 miljoner personer i 50 länder. Kristina berättar om Cygnis arbete för jämställdhet och mångfald i en traditionellt mansdominerad bransch.

20 mars: Exempel från verkligheten – företag som vågar

Avslutningsvis bjuder Stina Haglund, VD och ägare av YourWill, på konkreta och tankeväckande exempel från näringslivet. Hör om vinsten av att arbeta med jämlikhet och mångfald, både utifrån ekonomisk lönsamhet, samhällsansvar men också utifrån ett arbetsgivarperspektiv.

Mats Nilsson, HR-chef för Holmen Skog, ett företag i traditionell basnäring som insett vikten av arbetet med jämställdhet för innovation och förändringsbenägenhet. Under flera år, med all personal och på ett djuplodat sätt har Holmen Skog arbetat för att bli mer reflexiv och normkreativ för att bli en attraktiv arbetsgivare.

Praktisk information för föreläsningarna

Informationen nedan gäller alla tre föreläsningar.

Var: Verket, Prästgatan 50, Östersund.

Tid: Mellan 11.30 – 14.00
Stanna gärna och mingla med övriga deltagare och träffa Östersunds kommuns matchningskontor (till klockan 15.00).

För vem: Chefer, HR-funktioner och personer som arbetar med organisationsutveckling och företagsledning på olika sätt

Lunch: Du kan förbeställa lunch från Jazzköket i samband med anmälan. Det går även bra att ta med egen lunch.

Samtliga föreläsningar är kostnadsfria.

Vid frågor, kontakta karin.ernehed@ostersund.se

Läs mer och anmäl dig på www.ostersund.se/forelasningsserieöppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2020-01-21

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen