Publicerad 2020-01-29

Färre sommarlovsaktiviteter i år

Bidraget från regeringen som möjliggjort kostnadsfria aktiviteter under sommarlovet finns inte med i regeringens budget 2020. Det innebär att Östersunds kommun inte kommer att ha möjlighet att arrangera extra aktiviteter under sommarlovet i samma utsträckning som tidigare år.

vy över Östersund i bakgrunden, vy med en bro i förgrunden

Sedan några år tillbaka har regeringen gett bidrag till Sveriges kommuner för att de ska kunna arrangera kostnadsfria aktiviteter för barn och unga under sommarlovet. På grund av det indragna statliga bidraget så kommer kommunen inte ha möjlighet att arrangera aktiviteter i samma utsträckning som tidigare år.

Viss extra sommarlovsverksamhet kommer bedrivas. Biblioteket kommer att flytta om i sin budget för att kunna arrangera några ytterligare aktiviteter för barn och unga under sommarlovet. Men med de besparingskrav som Kultur- och fritidsförvaltningen står inför finns inga extra möjligheter utöver ordinarie verksamhet.

Mer information om vad som kommer finnas att göra under lovet kommer att publiceras på www.ostersund.se närmare sommaren.

Sidan uppdaterad 2020-01-29

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen