Publicerad 2020-01-30

Tre fotbollsplaner tas ur kommunal drift

Kultur- och fritidsnämnden beslutade under deras sammanträde den 29 januari att Warners gräsplan, Tallvallen och Damplan inte längre ska driftas av Östersunds kommun. Dialog med några föreningar som uttryckt intresse att ta över driften pågår.

bild på en fotbollsplan tagen ovanifrån

Foto: Håkan Wike

Beslutet beror på att Kultur- och fritidsförvaltningen har fått i uppdrag att spara 500 000 kronor på kommunens idrottsanläggningar. Nämnden beslutade under sitt sammanträde att dra in driften på tre av kommunens planer:

  • Tallvallens fotbollsplan i Östersund används mest för ungdomsfotboll, såväl av föreningar som skolor i närheten. IFK Östersund som främst använder planen har uttryckt intresse för att sköta om driften framåt och dialog om en möjlig samverkansform pågår.
  • Damplan i Odensala är en naturgräsplan som främst använts under Storsjöcupen. Gräsplanen kommer klassas som parkyta och kommer inte driftas.
  • Warners gräsplan som ligger på Frösön har två olika planer som nyttjats främst av en förening och under Storsjöcupen. En av planerna är felbyggd vilket gjort att kostnaden för drift har varit hög sett till dess användning. Frösö idrottsförening har visat intresse av att ta hand om driften av planen och dialog kring möjligt drift- och arrendeavtal pågår.

Kommunen kommer även fortsättningsvis äga planerna, men driften pausas inför våren 2020 eller övergår i föreningsdrift.

Hofvallens nya konstgräsplan kommer att vara färdigställd under sommaren 2020 och kan till viss del täcka det behov som Tallvallen täckt.

Sidan uppdaterad 2020-01-30

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen