Publicerad 2020-02-04

Mindre hemtjänstföretag tar över från Attendo

Attendo Care AB överlåter all hemtjänstverksamhet i Östersunds kommun till företaget Eva-Lenas hemtjänst och service AB. Förändringen gäller från 2 mars.

I dag är det drygt 220 medborgare i Östersunds kommun som valt att få sin hemtjänst utförd av Attendo. Personalen hos Attendo erbjuds nu att gå över till Eva-Lenas hemtjänst. För den som har hemtjänst från Attendo innebär övergången inga större förändringar. Verksamheten fortsätter som vanligt med samma personal, tider och upplägg.

Eva-Lenas hemtjänst och service är ett mindre företag med goda referenser, som har sitt säte i Sundbyberg. Ett namnbyte är på gång men ännu så länge är namnet Eva-Lenas hemtjänst och service. Idag ger företaget hemtjänst-service till drygt 100 medborgare i Sundbyberg och Solna. I och med övertagandet i Östersund expanderar man därmed rejält med hemtjänst till ytterligare drygt 220 medborgare.

Företaget har nyligen blivit ett godkänt LOV-företag i Östersunds kommun. Det innebär att man uppfyller alla kvalitetskrav som Vård- och omsorgsförvaltningen ställer på en utförare av hemtjänst.

Medborgarna väljer själv utförare

De medborgare som vill fortsätta med Eva-Lenas hemtjänst och service AB behöver inte göra någonting. Den som vill byta hemtjänstföretag kan ringa kommunens Kundcenter 063-14 30 00, så får de hjälp att få kontakt med en biståndshandläggare.

Den som beviljas hemtjänst i Östersunds kommun väljer själv om hen vill få hemtjänst från Östersunds kommun eller från en privat utförare, som godkänts av kommunen.

Här finns mer information om valet av hemtjänst-utförare

Kommunen tar över mötesplatserna

Fyra av kommunens 11 mötesplatser drivs i dag av Attendo. Det är Odensborg, Lugnvik, Hornsberg och Ljungen. Kommunen tar nu över dessa mötesplatser

Läs mer om kommunens mötesplatser

Sidan uppdaterad 2020-02-18

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen