Publicerad 2020-03-20

Information om fritidsgårdar, bibliotek, kulturskola och idrottsanläggningar i samband med coronaviruset

Dessa verksamheter och aktiviteter är mycket viktiga ur ett folkhälsoperspektiv. Därför kommer vi fortsätta med dem så länge det är möjligt, trots coronaviruset, covid-19.

Den här informationen gäller framför allt kultur- och fritidsverksamheter. Dessa verksamheter är: fritidsgårdar, bibliotek, kulturskola, idrottsanläggningar och spontanidrottsytor.

Vi följer självklart de råd som kommer från Folkhälsomyndigheten och anpassar verksamheten utifrån dem. Vid varje förändring kommer vi att gå ut via våra kanaler, här på ostersund.se.

Vi ser gärna att föreningar, både kultur- och idrottsföreningar, fortsätter att bedriva sin verksamhet.

Men föreningarna uppmuntras att titta på alternativa lösningar för att minska risken för smittspridning. Det kan vara att flytta träningar som brukar vara inomhus till utomhus, köra studiecirkeln digitalt istället för att ha en fysisk träff, komma ihåg att ha lite extra avstånd till varandra när det är orkesterverksamhet och så vidare.

Vi kommer att ändra rutinerna för biblioteksbussen från måndagen den 23 mars, eftersom det är ett litet och trångt utrymme med många äldre besökare. Istället för att komma in i bussen kommer vi att låna ut i dörren eller utanför.

Sidan uppdaterad 2020-03-20