Publicerad 2020-04-30

Nu finns en e-tjänst för arrangörer som ska göra riskbedömning inför ett evenemang

Alla arrangörer som vill nyttja kommunens lokaler/ytor för evenemang och arrangemang ska göra en riskbedömning via e-tjänst för att få sin bokning godkänd.

Östersunds kommun har beslutat att alla ansvariga arrangörer för evenemang och arrangemang som sker i/på kommunens lokaler och ytor ska göra en riskbedömning innan de genomför arrangemanget.

Vill ni hyra en arrangemangsyta behöver Kultur- och fritidsförvaltningen godkänna ert arrangemang innan bokningen går igenom. Bedömningen utgår ifrån er riskbedömning.

Det räcker med att varje, till exempel, idrottslag gör en riskbedömning för samtliga matcher kommande säsong så länge det är samma restriktioner som gäller som när de skickade in riskbedömningen samt att de vidtar de åtgärder som behövs vid varje match. Vid nya restriktioner behöver varje lag göra en ny riskbedömning, blir det aktuellt kommer vi skicka ut ett nytt mejl via våra föreningsregister.

Vad är en riskbedömning?

I en riskbedömning identifierar arrangören olika risker för att sedan vidta lämpliga åtgärder för att minska risken för smittspridning. Riskbedömningen är också ett verktyg för att kommunen ska kunna bedöma om arrangören följer Folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer.

Det här gäller för arrangemang

Östersunds kommun följer Folkhälsomyndighetens råd och har därför beslutat att:

  • Träningsmatcher och mindre idrottsarrangemang för barn och unga i kommunen kan genomföras om antalet personer på och omkring planen/ytan begränsas till max 50 personer
  • Barn och ungdomar till och med 18 år (födda 2002 och senare) får spela matcher, tävlingar och cuper om arrangören gör en riskbedömning och tar hänsyn till de råd och förbud som gäller.
  • Tävlings- och träningsmatcher för vuxna är inte tillåtet.

Kom också ihåg att Regeringen, på Folkhälsomyndighetens inrådan, har förbjudit offentliga tillställningar och allmänna sammankomster med över 50 deltagare (totalt antal deltagare, funktionärer och publik på en yta). Det kan till exempel handla om konserter, idrottstävlingar eller träningsmatcher.

Sidan uppdaterad 2020-04-30