Publicerad 2020-05-19

Alla har ansvar för att minska risken för smittspridning i samband med skolavslutningar

Under våren har många studenter och elever i gymnasiet och högstadiet gjort stora uppoffringar. Det under en tid på året som vanligtvis är full av glädje och firande. I år ser förutsättningarna annorlunda ut på grund av coronaviruset.

bild på ballonger

Läget är fortfarande mycket allvarligt. Det är inte läge att slappna av och bortse från Folkhälsomyndighetens rekommendationer trots de avslutningar som väntar. Håll avstånd till varandra, tvätta händerna och undvik alkohol eller andra berusningsmedel.

Det här kan också vara bra för alla att veta:

  • I år kommer det inte bli utspring eller avslutningar med stora folksamlingar.
  • I år är det förbud mot flakåkning under studenten. Det är vanligtvis alltid förbjudet att åka på flak. Transportstyrelsen har dock tidigare år gjort ett undantag mot förbudet under studenten vilket gjort det möjligt att åka flak. Det gör de däremot inte i år.
  • I år är det inte läge att samlas i stora grupper för att fira och vi undviker större mottagningar i hemmet när skolan slutar. Om ni ordnar en mottagning bör det ske utomhus med färre gäster och med gäster som familjen normalt umgås med.

Alla har ett personligt ansvar att följa rekommendationerna för att begränsa smittspridningen, även de som är unga.

Vi förstår och respekterar att många unga är besvikna över att allt inte är som vanligt, men ber er alla att ta ert ansvar för att minska risken för smittspridning,

Östersunds kommun, Jämtlands Gymnasium, Region Jämtland Härjedalen och Polismyndigheten

  • Om du har frågor om hur skolavslutningarna för kommunens grundskolor går till kan du läsa mer på www.ostersund.se
  • Om du har frågor om utspring eller avslutningsceremonier på gymnasiet kan du läsa mer på www.jgy.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Sidan uppdaterad 2020-09-01