Publicerad 2020-06-04

Inför skolavslutning och student

Både skolavslutningen och studenten väntar nu runt hörnet. I år kommer vi tyvärr inte kunna fira på samma storslagna sätt som vi är vana vid. Vi måste alla hjälpas åt att minska smittspridningen av covid-19 och därför ta myndigheternas råd och rekommendationer på allvar.

Sommar på gågatan

Vi vuxna har också ett stort ansvar att se till att dessa firanden blir minnesvärda och trygga för våra ungdomar. Vi vill inte att de ska minnas avslutningen som ett tillfälle där man råkat ut för alkoholrelaterade olyckor, tappat bort saker eller gjort något annat man ångrar dagen efter.

De flesta unga avstår alkohol om de inte får det från någon de känner men det vanligaste är att pojkvän/flickvän, kompisar, syskon och kompisars syskon köper ut. Som förälder är det därför bra att prata med äldre ungdomar som umgås med din tonåring om varför du inte vill att de köper ut alkohol. Kom ihåg att det inte bara är olämpligt att köpa ut det är också olagligt.

Hör gärna av dig till nattvandring.nu

Många aktörer kommer att vara engagerade och ute den tionde, elfte och tolfte juni när student och skolavslutning infaller. Men trots det behöver vi vara fler nyktra vuxna ute bland våra ungdomar. Ta gärna en kvällspromenad eller ännu bättre- hör av dig till Nattvandring.nu. När du promenerar med Nattvandrarna går du klädd i deras röda profiljacka eller väst, omfattas av deras försäkring och gör en viktig insats för vår stad och framförallt för våra unga. För att gå med nattvandrarna kontaktar du Nils-Ivar Odelberg på 073-181 67 12.

Uppsökande teamet är en av de aktörer som kommer vara ute och jobba och du som förälder kan alltid ringa någon av dem: Dina Sultan: 073-052 37 29 Tomas Spångberg: 070-676 70 84.

Fritidsgårdarna kommer också att hålla öppet dessa dagar och alla ni vuxna som är ute är varmt välkomna in för en kopp kaffe.

Tillsammans gör vi skillnad!

Sidan uppdaterad 2020-06-04