Publicerad 2020-06-11

Samarbete för en trygg student och vi behöver fler vuxna ute

Stängd rådhustrapp, tre studentkvällar och håll avstånd på grund av coronaviruset. Årets student är inte lik någon annan helt enkelt. För att se till att den ändå blir trygg så samarbetar flera aktörer i Östersund

Det är Region Jämtland Härjedalen, Räddningstjänsten Jämtland, Polisen, Nattvandring, IOGT NTO, Östersunds kommun – Uppsökandeteamet, Frititidsgårdarna och Tjänsteman i beredskap som är partners.

- Syftet är att skapa en gemensam lägesbild och samordning bland oss aktörer studenten. Anledningen till att vi vill samordna oss bättre är den här situationen vi har med coronaviruset så sprids studenten ut över tre kvällar. Dessutom har även grundskolan sin avslutning och rådhustrappen med sitt evenemang är inställt, säger Andrea Eriksson som är säkerhetssamordnare på Östersund kommun.

I filmen kan du se hela intervjun med Andrea samt vad Tomas Spångberg på uppsökandeteamet och Frida Stork på polisen har att säga om deras förberedelser inför studenten.

Fler nyktra vuxna ute bland studenterna

För att det ska bli en trygg student behövs det fler vuxna som är ute under torsdag och fredag. Det är kort och gott Nils-Ivar Odelbergs budskap från nattvandring.nu.

- Kom gärna och var med oss och gör en trygg och roligare student för era och andras barn och ungdomar. Om du är intresserad att nattvandra så kan du kontakta Nils-Ivar Odelberg 073-181 67 12, uppmanar Nils-Ivar som tillhör styrgruppen i nattvandring.nu

Hela intervjun och hur det går till att nattvandra kan du se i filmen.

Sidan uppdaterad 2020-06-11