Publicerad 2020-07-07

Ta hand om skräpet

De flesta slänger skräpet på rätt sätt – visst gör du också det?

i förgrunden en bild på en vattenbrunn med en markdekoration i form av birger som säger Håll Storsjön ren. I bakgrunden Storsjön med utsikt mot Frösön

Låt inte naturen ta hand om dina matrester, engångsmuggar, plast eller fimpar. Inte ens när det står på förpackningar att de är komposterbara. Djuren hinner nämligen äta upp dina matrester innan det blir någon nedbrytning. Plast, såsom engångsmuggar eller plastpåsar, bryts inte ner alls. Det kräver industriell kompostering för att nedbrytningen ska ske.

Ta istället med ditt skräp hem, eller släng det på rätt plats. På så vis är du omtänksam och ser till att parken, stranden eller busshållsplatsen är ren till nästa besökare. För där det redan ligger skräp är det fler som skräpar ner, och en plats som är skräpig upplevs dessutom många gånger som otrygg.

Så lämna ditt skräp i någon av våra skräpkorgar, så går det till förbränning. Då slipper vi skräp och mat som små barn eller djur kan hitta, och vi slipper mikroplast i sjön som blir kvar alldeles för lång tid framöver. Är skräpkorgen full? Ta med skräpet hem. Använd påsen som du hade dina saker i när du kom att samla skräpet i när du går.

Läs mer på www.ostersund.se/renarestad

Sidan uppdaterad 2020-07-07