Publicerad 2020-08-28

Östersundsfesten laddar om inför 2021

Tyvärr är Östersundsfesten 2020 ytterligare ett av alla de evenemang som ställs in på grund av coronaviruset. Vi tar nya tag och planerar nu för en ännu häftigare Östersundsfest 2021. Men redan i höst kommer du som är nyinflyttad att hälsas välkommen med en digital cykeltur runt staden.

Uppträdande med storsjöodjur och musik på scen i Badhusparken och dansande barn i förgrunden.

Varje höst brukar Östersunds kommun och Studentkåren bjuda in nyinflyttade till Östersundsfesten; en skön dag fylld med roliga aktiviteter, inspiration och festligheter för stora och små. I år får evenemanget tyvärr läggas till högen av festligheter som fått ställas in till följd coronaviruset.

– Jättetråkigt att vi inte kan genomföra festen, men vi är ju inte ensama om att ställa in evenemang i år. Vi ser alltid fram emot hösten och Östersundsfesten, då det är en sånt trevlig kalas för nyinflyttade och alla andra i stan. Vi tar nya tag nästa år, säger Karin Henriksson, marknadsutvecklare vid Näringslivskontoret och ansvarig för Östersundsfesten från kommunens sida.

"Stenhård comback"

Nu laddar arrangörerna om, med årets konserverade energi och en grym revanschlust som bränsle planeras redan inför nästa års välkomsfest.

– Av helt förklarliga skäl så får Östersundsfesten ta ett break och ladda om för en stenhård comeback när möjlighet ges. Och räkna med att det då ska tas igen kramar, skapas god stämning och lagas kalas som aldrig förr. I år får vi dock påminna varandra om vilken bra stad vi ändå lever i och välkomna alla nyinflyttade utan festen, säger Simon Jaktlund, årets projektledare för Östersundsfesten.

Cyklist i förgrunden, som färdas längs med Frösö strand, med Storsjön och staden i bakgrunden.

Studentkåren anpassar event

– Östersundsfesten är ett tillfälle för hela Östersund att få välkomna alla nya studenter. I år blir det annorlunda, men förhoppningsvis kommer studenterna känna sig lika välkomna ändå. Studentkåren anpassar sin verksamhet och jobbar järnet för att arrangera mindre, anpassade event för alla studenter uppe på campusområdet och med våra samarbetspartners på stan för att skapa samhörighet och hålla lågan igång inför framtida arrangemang, säger Hilda Månsson, ordförande Studentkåren i Östersund.

– Nästa år fyller Studentkåren i Östersund hela 50 år också, så den energi som sparas under rådande lugna period kommer definitivt behövas då, för då är det dags att fira ordentligt, fortsätter Hilda.

Se staden från cykelsadeln

Alldeles utan ett särskilt välkomnande blir ändå inte heller årets nyinflyttade östersundare. Kommunen håller på att ta fram en film där de ska presenteras för staden av en cyklande ciceron; en digital version av den annars traditionsenliga bussturen.

– Det är viktigt att de nyinflyttade ska känna sig välkomna, och i denna tid har vi gjort en digital lösning där vi får följa min kollega Jessica som visar runt i Östersund. Vi vill visa det bästa av Östersund och vår utveckling, som vi är så stolta över, säger Karin Henriksson.

Sidan uppdaterad 2020-08-28