Publicerad 2020-09-21

Välkommen att ta del av Anhörigveckan 2020

Har du en närstående som på grund av sjukdom, funktions­nedsättning eller psykisk ohälsa är i behov av ditt stöd? Du som anhörig är viktig och gör en betydelse­full insats! Östersunds kommun hälsar dig välkommen till Anhörig­veckan som sker i form av två föreläsningar på Prästgatan 58 samt en träff med kommunens anhörigkurator.

bild på fyra personer som är ute på en promenad. De går med ryggen mot kameran och promenerar genom en höstig miljö

Under vecka 40 uppmärksammar kommunen anhörigveckan i form av stöd till dig som anhörig. På grund av corona­viruset uppmärk­sammar vi i år anhörig­veckan i mindre format än vanligt, med två olika föreläsningar. Föreläsningarna har begränsat antal platser och vi hjälps åt att komma ihåg att hålla avstånd.

Onsdag: Bilder och berättelser från Östersund

Gunilla Nilsson Edler ger en historisk vandring i såväl ord som bild från det gamla Östersund.

När? Onsdag 30 september klockan 14.00 – cirka 15.00

Var? Prästgatan 58

Max 25 platser. Föranmäl dig till anhörig­kurator Cecilia på telefon 063‑14 37 80 eller mejla till cecilia.barcheus-bergman@ostersund.se

Torsdag: Jag är knäpp men inte så knäpp

Under torsdagen håller Johanna Höst, från föreningen Balans, en föreläsning för anhöriga. Hon berättar om sitt liv med psykisk ohälsa, hur hon var på väg att ta sitt liv när hennes liv förändrades, men också om hur hon idag lever och mår ganska bra.

Föreläsningen handlar om hur det är att leva med en kronisk psykiatrisk sjukdom och hur anhöriga kan stötta den som inte mår bra.

När? Torsdag 1 oktober klockan 18.00 – cirka 19.00

Var? Prästgatan 58

Max 25 platser. Föranmäl dig till anhörigkurator Cecilia på telefon 063‑14 37 80 eller mejla till cecilia.barcheus-bergman@ostersund.se

Föreläsningarna är kostnadsfria

Fredag: Möt anhörigkurator Cecilia

Fredag 2 oktober mellan klockan 11.00 och 13.00 finns kommunens anhörig­kurator Cecilia på Mötes­platsen i Torvalla för att ge information om vilket stöd anhöriga kan få av kommunen, men också för att träffa anhöriga och andra.

Sidan uppdaterad 2020-09-21