Publicerad 2020-09-24

Saknar du något i ditt företagande?

Berätta gärna för oss! Snart får du chans att delta i 2020 års näringslivsundersökning för att berätta om just ditt företags behov.

bild på en glad person som är påväg in i en traktor

Under oktober månad genomför vi på Näringslivskontoret tillsammans med Region Jämtland Härjedalen en länsomfattande näringslivsundersökning. Syftet är att skapa oss en så bra bild som möjligt över hur vårt näringsliv mår och vilka behov som finns, till exempel när det kommer till kompetensförsörjning.

Alla företag med mer än en person anställd kommer få möjlighet att delta i undersökningen. I Östersunds kommun handlar det om cirka 1500 företag som kommer att bli uppringda från ett lokalt nummer. Telefonintervjun förväntas ta 10-20 minuter. Undersökningen ska kartlägga företagens behov vad gäller:

  • Kompetensförsörjning
  • Utbildning
  • Rekrytering

– Näringslivsundersökningen ger ett väldigt konkret underlag kring näringslivets behov framåt. Det gör att vi kan erbjuda de insatser och det stöd som näringslivet verkligen efterfrågar, säger Karin Ernehed, ansvarig för Näringslivsundersökningen hos Östersunds kommun.

2019 genomfördes en liknande undersökning i Östersunds kommun med cirka 500 deltagare som bland annat resulterade i nya utbildningar, informations- och rekryteringsträffar.

Vi ser fram emot ditt deltagande!

Sidan uppdaterad 2020-09-24