Publicerad 2020-10-16

Nu utvecklar vi Torvalla!

Just nu håller kommunen på att ta fram en utvecklingsplan för Torvalla. Vi vill ta reda på hur Torvalla ska bli en bättre plats att bo och verka i!

Arbetet med utvecklingsplan Torvalla har kommit igång med samtal, besök och intervjuer. Vi kommer bland annat att träffa er som driver företag, fastighetsägare, några förskolor, föreningar, bibliotek och fritidsgården. Vi kommer också att ha workshops, då vi bjuder in personer i olika åldrar som är intresserade av att delta i att utveckla Torvalla. I utvecklingsplanen fokuserar vi på ungdomar, genom att prata med dem för att höra vilka frågor de tycker är viktiga och vad vi behöver jobba med i Torvalla.

Hur vill du att Torvalla ska vara?

- Vi vill gärna få medborgarna att känna en större stolthet för Torvalla och att fler ungdomar ska vilja bo kvar i Torvalla. Vi måste ta vara på de idéer och synpunkter som de som bor i Torvalla har, eftersom det är deras område som ska utvecklas, säger Liselotte Halvarsson, utvecklingsstrateg.

Under 2020-2021 ska utvecklingsplanen tas fram. Arbetet med de utvecklingsområden som föreslås i utvecklingsplanen ska pågå fram till 2030.

- De dialoger och den perspektivinsamling som vi gör i Torvalla ska hjälpa kommunen att ta fram ett antal utvecklingsområden, som vi tillsammans med andra aktörer behöver lägga fokus på att jobba med i Torvalla under de närmaste tio åren, säger Liselotte Halvarsson, utvecklingsstrateg.

Du hittar mer information om utvecklingsplan Torvalla här. Öppnas i nytt fönster.

Södra Östersund

Samtidigt som arbetet med utvecklingsplan Torvalla pågår, sker även ett arbete med att ta fram en ny översiktsplan över Södra Östersund – alltså Torvalla, Odensala och en bit in i Odenskog. Södra Östersund är platser där staden kan växa genom att lägga till fler bostäder, parker och annat.

För att kommunen ska kunna göra ett så bra arbete som möjligt behöver vi hjälp från dig som bor eller brukar vara i Torvalla, Odensala och Odenskog. På vår sida för informationsinsamling kan du svara på frågor inom fem olika områden och berätta för oss vilka områden som är viktiga för dig, vilka platser du undviker och var du brukar träffa dina vänner.

Här hittar du information om arbetet med Södra Östersund. Öppnas i nytt fönster.


Workshops på biblioteket i Torvalla:

  • 2 november – Ungdomar 13-15 år killgrupp (högstadiet)
  • 4 november - Ungdomar 13-15 år tjejgrupp (högstadiet)
  • 9 november - Ungdomar 16-19 år killgrupp (gymnasiet)
  • 18 november - Ungdomar 16-19 år tjejgrupp (gymnasiet)
  • 23 november - Unga vuxna 20-35 år blandad grupp
  • 25 november - Vuxna 36-65 år blandad grupp

Trygghetsvandring Torvalla

Kommunen kommer även att genomföra en trygghetsvandring i Torvalla den 21 oktober klockan 18.30. Vi samlas på torget i Torvalla centrum och går en runda på ungefär två kilometer för att titta på belysning, trafik med mera. Varmt välkommen att delta!

Sidan uppdaterad 2020-10-16