Publicerad 2020-12-03

Bekräftad smitta i anslutning till de flesta kommunala förskolor och skolor

Kommunen kommer inte längre meddela vårdnadshavare vid varje nytt bekräftat fall. Orsaken är att viruset har samhällsspridning och finns i anslutning till de flesta av våra förskolor och skolor.

När vi talar om ”smitta i anslutning till verksamheten” kan det handla om att såväl barn/­elever och vårdnads­havare som personal är bekräftat smittade.

Alla barn/elever, vårdnadshavare och personal ska förhålla sig som om smitta finns i anslutning till just deras verksamhet. Var uppmärksam på symtom. Vid minsta symtom, stanna hemma och boka tid för provtagning vid 1177.se. Barn från förskoleklass ska provtas, särskilt noga är det för elever i skolan som har skolplikt.

Ingen ny information vid varje nytt bekräftat fall

Hittills har förskolan och skolan gått ut med information till vårdnadshavare vid varje nytt bekräftat fall. Från och med nu kommer de inte göra det längre, då smittan har stor samhällsspridning och finns i anslutning till de flesta av våra förskolor och skolor.

Håll avstånd och håll ut

Nu fortsätter vi alla tillsammans att arbeta för att minska smittspridningen. Inom förskolan och skolan har städningen ökat och rektor och personal justerar sin verksamhet för att minska smittspridningen. Vi gör allt vi kan, men vi behöver även er hjälp. Nu håller vi avstånd och håller ut, och det behöver vi göra tillsammans.

Följ därför riktlinjer och rekommendationer:

Sidan uppdaterad 2021-02-16