Publicerad 2020-12-18

Röda korset behöver fler frivilliga som kan handla till riskgrupper

Vill du hjälpa personer i riskgrupper att handla hem mat och andra nödvändiga varor? Röda korset efterlyser nu fler volontärer till den viktiga hjälp som Östersunds kommun och Röda korset tillsammans har erbjudit sedan mars.

Kundvagn vid kyldisk i mataffär. I bakgrunden någon som håller i en dunk med dryck.

Sen början av pandemin har Östersunds kommun haft ett samarbete med Röda korset för att kunna hjälpa personer i riskgrupper med inköp av nödvändiga varor som mat och medicin.

Personer som behöver hjälp kan anmäla sig via en e-tjänst på kommunens hemsida eller genom att ringa till Kundcenter. Kommunen har ett tätt samarbete med Röda Korset för att kunna erbjuda medborgarna den här tjänsten.

- Många volontärer har gjort mycket men nu behöver vi fler nya krafter, berättar Cecilia Agri på Röda korset.

Så anmäler du dig som frivillig

Vill du hjälpa till att handla till riskgrupper? Du anmäler dig genom att fylla i ansökan på länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterRödalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster korsets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Så här beställer du hjälp med inköp

Tillhör du en riskgrupp och behöver hjälp att handla?

Då kan du fylla i e-tjänsten eller ringa:

När du har anmält dig via e-tjänsten eller telefonnumret så skickas förfrågningen vidare till Röda Korsetlänk till annan webbplats. De hör då av sig tillbaka för att få reda på detaljer kring vad du behöver hjälp med.

Röda korset koordinerar sen uppdragen och fördelar ut arbetsuppgifter till dem som anmält sig som frivilliga.

Tänk på att beställa i god tid så du hinner få dina varor.

Sidan uppdaterad 2020-12-18