Publicerad 2021-01-21

Så påverkas verksamheterna i Östersunds kommun av nya restriktionerna

Under torsdagen lämnade regeringen besked om ytterligare förlängning av nationella restriktioner gällande Covid-19. De nya restriktionerna gäller från 25 januari till och med 7 februari.
Så här påverkas den kommunala verksamheten.

  • Badanläggningar och idrottshallar öppnas för förenings- och skolverksamhet. För föreningar endast för barn och ungdomar födda 2005 och senare. Det tidigare beslutet om att idrottsutövare på elitnivå eller med idrotten som yrke får fortsätta träna i kommunens lokaler gäller fortsatt.
  • Kulturskolan öppnar för fysisk verksamhet för unga födda 2005 och senare, om lokalerna är coronasäkrade. Födda 2004 och tidigare fortsätter digitalt.
  • Fritidsgårdar och Gamla tingshuset öppnar för barn och ungdomar födda 2005 och senare.
  • Vård- och omsorgsförvaltningens mötesplatser för äldre fortsätter att vara stängda till 7 februari. Ett av motiven är att fler hinner vaccinera sig. Detsamma gäller VOF:s digitala guide med fysiska besök för äldre över 80 år.
  • Förbudet mot borgerliga vigslar i kommunens lokaler förlängs till 7 februari.

"Viktigt för de unga"

– Jag är glad att vi kan öppna upp verksamhet för barn och unga igen. Det är viktigt att kunna ge dem en meningsfull fritid och att de får fortsätta idrotta och utöva sin kultur för hälsans skull, säger Anders Wennerberg, kommundirektör.

– Nu gäller det att vi fortsätter vara förnuftiga och följa de restriktioner som ges så att vi kan behålla dessa verksamheter öppna.

Sidan uppdaterad 2021-01-21