Publicerad 2021-02-18

Helén Eurenius blir ny stabschef och biträdande förvaltningschef för Kommun­lednings­förvaltningen

Hon tillträder sin nya tjänst med start från 1 april.

bild på Helen, en kvinna med ljust uppsatt hår, blus och kavaj. 

Helén Eurenius är ny stabschef och biträdande förvaltningschef för Kommunledningsförvaltningen.

Helén har arbetat inom kommunen sedan 2004 och har utbildningar inom bland annat stats­vetenskap och internationella relationer. Hon arbetar idag som förvaltningschef för Social- och arbetsmarknadsförvaltningen.

– Jag är väldigt glad att Helén accepterat uppdraget. Hon har en gedigen erfarenhet inom både kommunen och i nationellt arbete, säger Anders Wennerberg kommundirektör och fortsätter:

– Det känns riktigt bra att tillsammans med Helén och Kommunlednings­förvaltningens områdes­chefer forma den här nya, viktiga rollen.

Rollen som stabschef är nyinrättad och innebär att Helén kommer att vara ett stöd till kommun­direktören, ha personalansvar för stora delar av kommunlednings­förvaltningens områdeschefer samt sitta med i kommun­lednings­­gruppen. Tjänsten innebär också att hon blir biträdande förvaltningschef för Kommun­lednings­förvaltningen.

– När jag tackade ja till erbjudandet om tjänsten så gjordes det med stor förväntan och viss skräck­blandad förtjusning. Det är utmanande och spännande att kliva in i en roll som tidigare inte funnits, samtidigt som jag känner en stor glädje och stolthet i att fortsätta arbeta i Östersunds kommun säger Helén Eurenius.

Helén kommer succesivt gå över till hennes nya tjänst med start 1 april. Under april kommer hon arbeta ungefär 20 procent som stabschef och 80 procent som chef för Social- och arbetsmarknads­förvaltningen. Från 1 maj planeras hon övergå till sin nya tjänst på heltid.

Tidsplanen är flexibel och beror på rekryterings­läget av ny chef till Social- och arbetsmarknads­förvaltningen.

Rekrytering av ny förvaltningschef för Social- och arbetsmarknads­förvaltningen kommer inledas inom kort.

Sidan uppdaterad 2021-02-18