Publicerad 2021-02-24

Nu är vaccineringen av hemtjänstpersonal i full gång

- Äntligen! Orden kommer från Maria Hurtig, undersköterska i Orrvikens hemtjänst. Hon är en av de cirka 450 medarbetare inom hemtjänsten som nu kan få sin första vaccindos. 

Hand med skyddshandske som håller i vaccin-spruta

Så har nu turen kommit till medarbetarna inom hemtjänsten i Östersund att få vaccinera sig. Erbjudandet gäller både tillsvidareanställda och vikarier. Och det är både kommunanställda och anställda hos privata utförare som vaccineras.

- Det känns toppen att vi nu får vaccin så vi snart kan börja se ett slut på det här, säger Maria Hurtig.

Att vaccinera sig var inte självklart till att börja med för Maria.

- Jag har aldrig vaccinerat mig mot influensa. Men det här är något annat. Det slår så hårt. Nu längtar vi alla tillbaka till det normala livet.

Ser många äldre som blivit väldigt ensamma

I sitt arbete ser Maria hur pandemin drabbat de äldre mycket hårt.

- Det är många som blivit väldigt ensamma när alla sociala aktiviteter försvunnit. En del har också tackat nej till hemtjänst av rädsla att bli smittade, berättar hon.

300 medarbetare hinner vaccineras under vecka åtta. Ytterliga 150 medarbetare får vänta någon vecka till. Regionen skickar ut erbjudande om vaccinationstid. De som får en tid när de är i tjänst får vaccinera sig på arbetstid. Näst i tur att erbjudas vaccinering blir personal inom LSS-verksamheten.

Här hittar du kommunens information om vilka medborgare med stöd som kommunen vaccinerat hittillslänk till annan webbplats

Bilderna nedan: Maria Hurtig fick sin första vaccindos på Campus i måndags. Foto: Vanja Eriksson

Skyddsklädd sköterska som förbereder ett vaccin
Maria Hurtig sitter med bar ärm i väntan på att få sin första vaccindos
Sidan uppdaterad 2021-02-24