Publicerad 2021-03-03

Gör något kul på sportlovet

Nästa vecka är det äntligen sportlov! Du vet väl att kommunen erbjuder en värdefull fritid med många olika typer av utomhusaktiviteter? När vardagen i mångt och mycket ser annorlunda ut är det extra viktigt att röra på sig och vara aktiv för att må bra. Så ut och njut av den femte årstiden!

Familj som åker slalom i Gustavsbergsbacken

Slalomåkning i Gustavbergsbacken är bara en av alla de aktiviteter du kan hitta på under sportlovet. Foto: Göran Strand

Det finns mycket kul att hitta på i Östersund, även om några av våra verksamheter har fått stänga på grund av coronarestriktionerna. Allt beroende på vad det är för väder och vad som passar just dig bäst. Kom bara ihåg att fortsätta att följa de allmänna råden och att hålla avstånd även utomhus. Vi tar vårt ansvar för att minska risken för smittspridning på allvar och förväntar oss att du gör det också.

Våra skidbackar kommer att ha öppet alla dagar under sportlovet

Gustavsbergsbacken, Ladängen och Litsbacken kommer vara öppna klockan 10-16 alla dagar under lovet, om bara vädret tillåter. Läs mer om våra skidbackar här Öppnas i nytt fönster.

Bynäset Öppnas i nytt fönster. är ett givet utflyktstips, men det kan vara lika mysigt att gå till närmaste pulkabacke eller park. Det finns många härliga pulkabackar, som till exempel Kärringbacken på Frösön och vid Ängsmon i Torvalla. Eller passa på att hitta ett nytt smultronställe med hjälp av Naturkartan Länk till annan webbplats.

Varför inte göra en coronasäker sportlovsdag på hemmaplan? Till exempel:

Annars kanske du vill hänga på någon av fritidsgårdarna Länk till annan webbplats. eller passa på att låna ett gäng böcker på biblioteket under lovet? Om du inte vill besöka biblioteket just nu med anledning av coronaviruset så kan vi plocka ihop en take away-kasse till dig som du hämtar utanför biblioteket. Läs mer på www.ostersundsbibliotek.se Länk till annan webbplats.


Sidan uppdaterad 2021-03-03