Publicerad 2021-03-26

Earth hour 27 mars 2021

På lördag klockan 20.30-21.30 är det Earth Hour: Släck lampan och höj din röst för klimatet!

Earth Hour är ett globalt initiativ från Världsnaturfonden (WWF)

Vi kommer att släcka ner kommunens gatlyktor och släcka i kommunens lokaler där ingen är för tillfället. Badhusparken, busstorget och cykelbron över till Frösön undantas, eftersom det är platser som kan upplevas som osäkra om de är nedsläckta. 

Östersunds kommun har under flera år deltagit i denna mani­festa­tion för att sätta fokus på klimatfrågan. Vi arbetar kontinuerligt med att både energieffektivisera våra egna verksamheter, men också för att alla invånare i kommunen ska vara medvetna om hur vi kan spara energi och bidra till en bättre miljö.

Om vi är många, kan vi göra stor skillnad!

Du kan också minska din klimatpåverkan och bidra till att öka den biologiska mångfalden. Välj dina förändringar och var med och gör skillnad! WWF har samlat 50 små och stora förändringar som du kan göra för vår enda planet. Om du till exempel lämnar cirka 10 kvadratmeter av din gräsmatta oklippt över sommaren, så är det toppen för den biologiska mångfalden i din trädgård! Ingen kan göra allt men om vi är många, kan vi tillsammans göra stor skillnad!

Välj förändringarna du ska börja med här

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2021-03-26