Publicerad 2021-04-16

Två olika stödfamiljer sökes

Vi behöver din hjälp! Vi söker just nu två olika stödfamiljer till pojkar med diagnosen autism.

Mamma busar med sitt barn.

Foto: Madeleine Wejlerud/Scandinav Bildbyrå

Stödfamilj till 5-årig pojke med autism

Enheten för uppdragstagare söker stödfamilj till en 5-årig pojke med diagnosen autism. Omfattningen är 4-5 dygn per månad. Syftet är att avlasta föräldrarna och ge dem möjlighet till återhämtning. Det ställs inga krav på särskild utbildning men erfarenhet av barn med neuropsykiatriska funktionsvariationer är en fördel. Det viktigaste är att ha tid och engagemang för uppdraget.

En stödfamilj lever under ordnade förhållanden och kan vara ensamstående eller sammanboende. Stöd och handledning i uppdraget erbjuds och ekonomisk ersättning utgår. Observera att detta är ett frivilliguppdrag och inte en anställning.

Tipsa gärna familj, vänner och bekanta som du tror skulle passa för uppdraget!

Stödfamilj till 10-årig pojke med autism

Enheten för uppdragstagare söker stödfamilj till en 10-årig pojke med diagnosen autism. Omfattningen är varannan lördag och söndag under dagtid med det långsiktiga målet är att pojken ska kunna övernatta.

Det ställs inga krav på särskild utbildning men det är en fördel med erfarenhet av barn med neuropsykiatriska funktionsvariationer. Det viktigaste är att tid, tålamod och engagemang finns. Stödfamiljen vi söker lever under ordnade förhållanden och är antingen ensamstående eller sammanboende utan hemmavarande barn. Stöd och handledning erbjuds och ekonomisk ersättning utgår. Observera att detta är ett frivilliguppdrag, inte en anställning.

Tipsa gärna familj, vänner och bekanta som du tror skulle passa för uppdraget!

Sidan uppdaterad 2021-05-27