Publicerad 2021-04-29

Ingen majbrasa i Badhusparken – håll avstånd i Valborg

Valborgsmässofirandet i Badhusparken i Östersund är inställt. Anledningen är pandemilagen med regeln om max åtta deltagare, vilket gäller även för den som vill fira valborg eller demonstrera på första maj.
- Det blir en annorlunda valborg även i år. Vi måste allihopa göra allt vi kan för att minska spridningen av coronaviruset, säger Anders Wennerberg, kommundirektör Östersunds kommun.

majbrasa

2020 ställdes valborgsmässofirandet i Badhusparken in på grund av pandemin, och så även i år. Vi måste fortsätta att hjälpas åt att bromsa spridningen av covid-19, och det innebär att valborgsfirandet även i år måste se annorlunda ut. Trängsel och folksamlingar ska undvikas och alla behöver se till att hålla avstånd.
- Det gäller såklart även valborgsfirandet, och vi vill vädja till alla att hålla avstånd. Även om man är utomhus, och bara umgås med personer man vanligtvis träffar i sin så kallade ”bubbla”, säger Anders Wennerberg.

Gäller även första maj och andra högtider i vår

Samma begränsningar för antalet personer som kan samlas och rekommendationer om att undvika trängsel gäller givetvis även under första maj och andra högtider i vår.

Sidan uppdaterad 2021-04-29