Publicerad 2021-06-01

Insatsen med matinköp till personer i riskgrupp avslutas den 30 juni

Vid månadsskiftet juni-juli upphör Röda korsets, Svenska kyrkans och kommunens gemensamma insats med matinköp till personer i riskgrupp. Anledningen är att målgruppen vid det laget är färdigvaccinerad, och att den särskilda insatsen därmed inte längre behövs.

Äldre kvinna skannrar liten konservburk inne i en matvarubutik.

Den 30 juni avslutas Röda korsets, Svenska kyrkans och kommunens gemensamma insats med matinköp till personer i riskgrupp.

– Det är rimligt att vi avrundar den här insatsen nu. De som är äldre eller tillhör riskgrupperna har då haft möjlighet att vaccineras fullständigt, säger Jon Söder, som är samordnare vid Kultur- och fritidsförvaltningen på Östersunds kommun.

Insatsen med matinköp har varit igång sedan april i fjol. Under våren har efterfrågan halverats, och i takt med att målgruppens vaccinationsgrad ökar, så minskar också behovet.

– Det är många som har gjort fantastiska insatser för sina medmänniskor under den här svåra tiden. Från kommunens sida vill vi passa på att uttrycka vår uppskattning till alla de som ställt upp i den här insatsen, både organisationer och volontärer, säger kommundirektör Anders Wennerberg.

Vad händer nu?

Efter den 1 juli kommer alltså inte den här insatsen alltså inte längre att finnas tillgänglig, men precis som vanligt finns många möjligheter till hjälp och stöd i vardagen. Bland annat kan du som har hemtjänst få hjälp med vardagsgöromål, som exempelvis inköp. Läs mer om det på sidan "Hjälp i hemmet" på ostersund.se.

Länk till sidan "Hjälp i hemmet" på ostersund.se

Sidan uppdaterad 2021-06-01