Publicerad 2021-06-12

Spela Trädbingo – se träden med nya ögon

Efter en lång vinter och vår har det nu blivit sommar. Löven på träden har slagit ut och körsbärsträden står i blom. Vad passar då bättre än en aktivitet då man kommer ut och får njuta av allt det gröna runt omkring?

Körsbärsblom

Trädbingo är en aktivitet som passar de flesta som gillar att vara ute. Bingobrickan finns i två varianter, en lite lättare och en lite svårare. På så sätt kan fler vara med och tycker du att det är roligt kan du prova nästa nivå när du klarat den första. Förutom en rolig aktivitet bidrar du med värdefull fakta om träden genom att spela trädbingo. Den informationen har vi i förlängningen alla nytta av. Dessutom finns fina priser finns i potten!

Så här funkar det

Målet är att hitta de nio olika träden på bingobrickan. Du väljer själv nivå, lättare eller svårare.

När? Du kan spela trädbingo när du vill. Priserna lottas ut bland de registrerade deltagarna efter tävlingens slut den 13 augusti 2021. Genom att registera dig godkänner du att ditt namn publiceras på ostersund.se.

Var? Var som helst i Östersund eller i någon av kommunens tätorter.

Hur? Vill du ha chans att vinna priser behöver du skapa ett konto på Stadsträd.se och notera träden du hittar i webbappen. Läs instruktionerna på ostersund.se/tradkartan och börja spela! Du kan spela ensam eller tillsammans med andra, och väljer själv om det är tävling eller inte.

Om projektet

Trädbingo är en delaktivitet i den kampanj som kommunen genomför för att öka engagemanget kring våra träd, samt för att samla mer och korrektare information till trädkartan. Trädbingon genomförs med hjälp av webbappen Stadsträd, där vi låtit digitalisera alla träd i kommunens tätorter. Kampanjen ingår i ett projekt inom Vinnova Smart built, där kommunen tillsammans med andra kommunen är med i projekt för hållbar stadsutveckling.

Sidan uppdaterad 2021-07-13