Publicerad 2021-06-14

Gör något kul på sommarlovet

Nu är det sommarlov! Det finns många kul och spännande aktiviteter för barn och unga att göra under lovet, som dessutom är gratis!

Barn som cyklar på stig vid en äng

Foto: Göran Strand

Kommunen erbjuder stora möjligheter till fritidsaktiviteter för dig som är 6-15 år. Till exempel utflykter till naturområden att cykla eller gå till, spela spelet Oknytt eller spela frisbeegolf.

Under sommaren dyker också biblioteket upp på olika platser med bibliotekscykeln och hittar på allt möjligt roligt tillsammans med dig. Vi molnskådar, testar skogsparkour, ritar vilda djur, träffar författare och animerar. Kanske möter du någon stråtrövare som letar en skatt? Vill du kanske lära dig programmera eller teckna manga och rita olika djur som bor i skogen? Håll utkik i vår kalender efter digitala workshops! 

Extra statliga medel till sommarlovsaktiviteter

Östersunds kommun har fått statliga medel för att utöka utbudet av sommarlovsaktiviteter för barn och unga i kommunen. Särskilt prioriterade är de barn och unga som inte deltar i aktiviteter vanligtvis. Syftet är att utveckla och genomföra sommarlovsaktiviteter som leder till personlig utveckling.

Sidan uppdaterad 2021-06-14