Publicerad 2021-06-14

Noah stortrivs som timvikarie inom förskolan

Noah jobbar som timvikarie på Brittsbo förskola och trivs både med jobbet och med friheten att själv få bestämma hur mycket han vill jobba.

– Jag har tipsat flera vänner om att söka. Det är inte på särskilt många andra arbetsplatser man möts av tio små personer som skriker av glädje när man kommer på jobbet!

Noah, timvikarie på Brittsbo förskola

Noah tog studenten våren 2019. Direkt efter skolan jobbade han på ett callcenter, men trivdes aldrig med det. När hans mamma tipsade om jobb inom förskolan bestämde han sig för att prova. Det är nu drygt 1,5 år sedan och för stunden han har inga planer på att byta.

– Jag trivs väldigt bra inom förskolan och har faktiskt funderat på om jag ska utbilda mig till förskolelärare. Men just nu är jag väldigt nöjd med läget precis som det är och känner ingen stress. Jag får jobba i stort sett hur mycket jag vill och kan samtidigt ta ledigt om jag vill ha en vilodag eller förlänga helgen för att göra något speciellt.

Hjälpsamma barn

Noah hade ingen erfarenhet av små barn eftersom han har varken yngre syskon eller kusiner, men det kändes bra från dag ett.

– Barnen hjälpte mig dessutom att komma in i jobbet. De har stenkoll på det mesta och berättar gärna var saker finns och vad vi ska göra härnäst, konstaterar han med ett skratt.

Under tiden på förskolan har Noah tipsat flera vänner om att prova på ett timvikariat inom förskolan och flera av dem har nappat.

– Det är ett perfekt första jobb efter gymnasiet.

”Kul att de lär sig så snabbt”

Noah gillar kontakten med barnen och att hjälpa dem utvecklas inom olika områden. Han har lärt sig jobbet genom att titta på de andra pedagogerna och genom att prova sig fram.

– Oftast ser barnen det bara som fri lek, men så smyger jag in saker som de kan lära sig. Som att träna på färger, läsa något ord, öva på hur man ska uppföra sig i olika situationer och så vidare. Det är jättekul när man märker att de hakar på och lär sig.

Mellis, vila, lek och kramar

En vanlig dag börjar med frukost tillsammans med barnen. Sen går de ut och leker nästan hela förmiddagen. Innan lunch är det dags för sångsamling och efter lunch blir det vila. Eftermiddagen ägnas åt innelekar och mellis och avslutas med en stunds utelek.

– Jag trivs med uppskattningen som jag får från barnen, alla kramar och att jag får följa dem i deras utveckling. De är fascinerande snabba på att plocka upp saker och att ta efter större barn och vuxna. På bara ett halvår kan ett barn ha lärt sig hur mycket som helst och då känns det jätteroligt att ha varit med, avslutar Noa.

Ett jobb för dig? Just nu finns det lediga platser.

Just nu och fram till sommaren har vi behov av timvikarier. Även efter sommaren i augusti kan det finnas möjlighet till timvikariat.

Läs mer om jobbet på sidan Vikariera inom förskola, grundsärskola, skola och fritidshem. Där träffar du ytterligare två av våra medarbetare, får svar på praktiska frågor och kan anmäla intresse via e-tjänsten Vikariera inom förskolan.

Välkommen med din intresseanmälan!

Sidan uppdaterad 2022-05-13