Publicerad 2021-06-17

Erik Fredriksson ny förvaltningschef på SAF

Erik Fredriksson, 39, blir förvaltningschef på Social- och arbetsmarknadsförvaltningen. Han går från tjänsten som sektorchef på SAF, Sektor öppenvård, och tillträder sitt nya jobb 1 september.

– Jag hälsar Erik välkommen till sin nya roll i vår kommun. Ett viktigt uppdrag som Erik kommer utföra på bästa sätt, säger Anders Wennerberg, kommundirektör.

Erik efterträder Helén Eurenius som har gått från förvaltningschef på SAF till att bli stabschef på Kommunledningsförvaltningen.

– Det ska bli jätteroligt, och jag ser verkligen fram emot jobbet. Det finns flera intressanta utmaningar både för förvaltningen och kommunen som helhet, säger Erik Fredriksson, som för närvarande befinner sig på lite semester.

Erik är som sagt inget nytt namn på SAF. Han har jobbat där inom olika befattningar de sju senaste åren.

– Det känns extra kul att jag redan känner så många och vet hur förvaltningen fungerar.

Ursprungligen kommer han från Lidköping, och flyttade upp till Jämtland första gången 1998 i samband med studier på Travskolan Wången. Sedan 2009 är Erik permanentad i Östersund. I familjen ingår sambo och tre barn.

– Det blir även en del föräldraledighet i sommar eftersom vi har en småtting hemma, men i mitten av augusti är jag tillbaka på arbetet med full fart, säger Erik Fredriksson.

Sidan uppdaterad 2021-06-17